onsdag 19 december 2012

Tillverkning av ismetepulka!

Har inte blivit något mer betesbyggande sen dom senaste blev klara. Mest pga av det snart är dags för flytt så alla prylar läre ner i kartonger! Och de är först nu man ser hur mycket grejer man har, SJUKT mycket! Men man kan ju inte hålla på och packa och inte göra något annat, måste stilla mitt behov av "garagetid". Så till vinterns ismete har jag snickrat ihop en pulka till prylarna.

Har sågat ut två stycken medar ur en plywoodskiva, som sedan reglats ihop med plywoodribbor (vi använder dom på jobbet när vi ska stadga flera fönster vid emballeringen) som är 12 mm tjocka. När det var gjort så tog jag en bit plast som man har till våtrum istället för gips på väggarna, kommer inte på vad det kallas nu dock! Den värmdes och skruvades fast en bit upp på medarna, på så sätt så hamnar medarna i marken när det är hårt underlag och den glider lättare. På medarna sattes ett par gamla skoterslides som passade perfekt över den 12 mm tjocka plyfan! 

Uppe på släden så satte jag en murarbalja från biltema och i den sattes spöhållare fast gjorda av avloppsrör, hållare till vipporna av VP rör och slutligen vipphållarna med en avkapad Coca-cola flaska! 
Pulkan funkade hur bra som helst vid premiärturen. Vad kostade den då? Ja ingenting egentligen för det mesta fanns hemma, baljan är väl inköpt men det är inte många kronor jämfört med vad en pulka kostar att köpa, tex Snowtreck eller utility sled. Sen är det alltid roligare med egentillverkade saker tycker jag!



Allt för denna gång och hoppas man kan lura upp några fina madammer i vinter!

Skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar